Anansi. World fiction
< Anansi. World fiction
Cum să-ți iubești fiica
Citește sample

Cum să-ți iubești fiica

Autor: Hila Blum

Nr. de pagini: 256

ISBN: 978-606-978-687-1


Formate disponibile:

 

49.00 RON 41.65 RON

Titlu original: How to Love Your Daughter
Limba originală: ebraică
Traducere: Monica Pruteanu
Format: 130x200mm
Anul apariției: 2023


„Fiecare frază a acestui roman liniștit și frumos poartă cu sine o nesfârșită încărcătură emoțională." Louise Kennedy


Aflată la mii de kilometri de casă, Yoela stă pe o stradă întunecată și privește la două fetițe prin ferestrele unui apartament. Sunt nepoatele pe care nu le-a cunoscut niciodată, copilele fiicei pe care nu a mai văzut-o de foarte multă vreme. Așa începe, țesut printre amintirile și proiecțiile unei femei trecute de mijlocul vieții, romanul Cum să-ți iubești fiica. În centrul acestei povești fascinante se află încercarea femeii de a înțelege cum o relație născută din dragoste — căci o mamă nu poate fi decât îndrăgostită de copilul ei — a ajuns dincolo de marginile înstrăinării.
Mergând înainte și înapoi în timp, ea deslușește amintiri și sentimente demult îngropate, retrăind chiar și cele mai mărunte momente de apropiere de fiica ei, uneori atât de banale, și încercând să înțeleagă de ce fiecare dintre aceste clipe pare să construiască o imagine de ansamblu a înstrăinării. Cu o rară precizie psihologică, Hila Blum urmărește pașii greșiți și amăgirile aparent nesemnificative ale vieții de familie, unde granița dintre protecție și posesie este atât de ușor de depășit, adesea fără cale de întoarcere.

„Un roman de o autenticitate fără cusur: observațiile, gesturile și frânturile de dialog par cât se poate de reale." The New York Times

„Hipnotizant, neliniștitor... Hila Blum este o maestră a stărilor sufletești tulburătoare." The Guardian

„O disecție a exagerărilor iubirii materne, parte roman polițist, parte poveste moralizatoare." Kirkus Reviews

„Un adevărat portret al bucuriilor, necazurilor și nesiguranței unei mame." Publishers Weekly

Născută la Ierusalim în 1969, scriitoarea Hila Blum a lucrat la început ca jurnalistă, iar în ultimele patru decenii a fost editoare pentru Kinneret Zmora-Bitan, una dintre cele mai mari edituri israeliene. Primul ei roman, Vizita (2011), a devenit repede bestseller și a intrat pe lista prestigiosului Premiu Sapir pentru literatură, pe care Hila Blum avea să-l și câștige în 2021, cu romanul Cum să-ți iubești fiica.

   
   
Închide preview
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării presupune că eşti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Află detalii.
Am înţeles

Produs adăugat cu succes în coș

X
CONTINUĂ CUMPĂRĂTURILE FINALIZEAZĂ COMANDA