Literati
< Literati
Lămpița și băiatul-sirenă
Citește sample

Lămpița și băiatul-sirenă

Autor: Annet Schaap

Nr. de pagini: 328

ISBN: 978-606-978-424-2


Formate disponibile:

 

39.00 RON 26.13 RON

Titlu original: Lampje
Ilustrații: Annet Schaap
Limba originală: neerlandeză
Traducere: Irina Anton
Format: 150 x 215 mm
Anul apariției: 2021



"O poveste despre curaj, încredere și prietenie."


Recenzii:

„Mi-nu-nat! Plăcere garantată." TROUW

„Un debut impresionant. O aventură măreață, amețitoare, de basm, pe care o parcurgi pe nerăsuflate." NRC HANDELSBLAD

„Spectaculos... Un roman ca un cufăr de comori!" HILARY MCKAY

Lămpița… e o poveste despre mare, despre misterioasele ei ființe și despre pirați de o cruzime nemaiîntâlnită. Despre Casa Neagră a Amiralului, în care se spune că trăiește un monstru. Despre un far cenușiu pe o peninsulă ce abia se mai ține de uscat printr-o fâșie de pământ. Despre Lămpița, fiica paznicului de far, care urcă în fiecare seară cele șaizeci și una de trepte ca să aprindă lumina care va călăuzi corăbiile.
Despre o seară furtunoasă în care chibriturile se termină și totul merge anapoda. Dar, mai ales, despre curaj și puterea eroilor de a-și învinge frica.

Annet Schaap (n. 1965) și-a dorit dintotdeauna să devină ilustratoare, scriitoare sau exploratoare și a reușit să trăiască toate aceste experiențe. După ce a urmat cursurile a două școli de artă, din 1991 și până azi a ilustrat mai bine de două sute de cărți ale unor scriitori de succes. A studiat creative writing și a lucrat ca scenaristă și graficiană la un teatru de tineret, visând să scrie și să își ilustreze într-o zi propria carte. Debutul ei literar a reprezentat o adevărată surpriză și a fost declarat una dintre cele mai bune cărți ale anului. Lămpița și băiatul-sirenă a câștigat cele mai importante premii literare în Țările de Jos și a devenit bestseller internațional.
În 2020, cartea a fost nominalizată pentru Premiul Carnegie Medal, în premieră pentru o carte tradusă. Lui Annet îi place să petreacă mult timp călătorind și să descopere locuri frumoase împreună cu soțul ei Thomas și fiul lor Jonas.
Ideea de a scrie o carte i-a încolțit în minte în timpul unei călătorii la Lacul Michigan, când a văzut în depărtare, pe o peninsulă, un far și o căsuță...

Această carte a fost publicată cu sprijinul Dutch Foundation for Literature.

   
Închide preview
Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării presupune că eşti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Află detalii.
Am înţeles

Produs adăugat cu succes în coș

X
CONTINUĂ CUMPĂRĂTURILE FINALIZEAZĂ COMANDA